İzmir Gezi Rehberi Meşhur Lezzetleri ve Tarihi Hakkında Bilgiler

Lütfen Bekleyiniz....

İzmir Gezi Rehberi Meşhur Lezzetleri ve Tarihi Hakkında Bilgiler

  • 23.01.2024
  • 3
  • 80 Okunma
İzmir Gezi Rehberi Meşhur Lezzetleri ve Tarihi Hakkında Bilgiler

İzmir, yerli ve yabancı turistlerin her mevsim ziyaret ettiği ve ülkemizin en büyük üçüncü kentidir. Haliyle İzmir gezi rehberi konusunda merak edilen pek çok husus bulunmaktadır. İzmir Körfezi üzerine kurulu olan bu güzel şehirde dünya çapında limanlar bulunmakla beraber ünlü fuar alanları da ziyaret edilmektedir. Yazımızın devamında İzmir’e dair her türlü bilgiye ulaşacak ve elbette araç kiralayarak İzmir’e gitmek isteyenlerin karşılaşacağı güzellikleri okuyacaksınız.

İzmir Hakkında

İzmir’in ilk yerleşim yeri İzmir Höyüğü olarak bilinir. Demir Çağı’nda Hitit ve Troyaların yıkılmasından sonra Frigyalıların hakimiyetine geçen İzmir’de yapılan kazılarda çok sayıda tarihi esere rastlanmıştır. Tarih öncesi devirlerde İyonlar ve Aioller de İzmir’de yaşamıştır. Ticari faaliyetlerine devam eden bu devletler küçük evler inşa ederek bölgede yaşamını sürdürmüştür. Ayrıca balıkçılık da o dönemden beri geçim kaynağı olarak yapılmıştır.

İzmir’in parlak dönemi İyonyalılar zamanında başlamıştır. Burada birçok uygarlık savaş halinde olmuş ve Akdeniz ticaretinde etkin olmak için ciddi mücadelelere girişmiştir. Daha sonra Roma İmparatorluğu dönemi başlamış ve ciddi bir refah seviyesine ulaşılmıştır. Büyük İskender’in ölümünün ardından Romalıların eline geçen İzmir’de çok sayıda yapı inşa edilmiştir.

İzmir hakkında Bizanslılar döneminden kalma bilgilere de ulaşmak mümkündür. Arap, Selçuklular, Cenevizliler ve Haçlılar tarafından da defalarca kuşatılan İzmir’de ilk Türk varlığı Çaka Bey döneminde başlamıştır. Son olarak da 1442 yılında Osmanlı Devlet’inin bünyesine geçmiştir. Cumhuriyet tarihinin en önemli merkezlerinden biri olan İzmir ayrıca Atatürk’ün en çok sevdiği kentler arasındadır.

İzmir’de Gezilecek Yerler

İzmir, gezilecek yerler bakımından çok sayıda alternatifi barındırmaktadır. Öyle ki İzmir’in sembolü olan saat kulesi, merkezde görülmesi gereken yerlerdendir. Ayrıca Kemeraltı Çarşısı, Kızlarağası Hanı, Agora Ören Yeri ve Arkeoloji müzesi de İzmir’de gezilecek yerler arasındaki yerini almıştır.

Kızlarağası Hanı: Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan bu hanı gezen yerli ve yabancı turistler adeta yapıya aşık olmaktadır. Çünkü tarihi özelliği bulunmakla beraber birçok zanaatkar ve tüccar da halen buradan geçimini sağlamaktadır. Bu hanın inşası 1744 yılında tamamlanmıştır.

Kemeraltı Çarşısı: Kentin en kalabalık alışveriş merkezi konumunda olan bu çarşı oldukça geniş bir alana yayılmıştır.

Tarihi Asansör: Karataş semtinde bulunan bu asansör aslında iki semt arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak için inşa edilmiştir. 155 basamaklı bir merdiveni bulunan bu asansör artık dinlenme ve kültür merkezi olarak kullanılıyor. Yapımı ise 1907 yılında Yahudi bir iş adamı olan Nesim Levi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Konak Pier: İzmir manzarasını çok daha güzel bir görünüme ulaştıran bu yapı 1890 yılında Fransız mimar Eiffel tarafında yaptırılmıştır. Başlangıçta gümrük binası olarak planlanmıştır.

Kadifekale: İzmir’in antik kalesi olan Kadifekale, İzmir’de gezilecek yerler arasındadır. Yunanlılar tarafından Pagos olarak anılan bu kale, 2007 yılında tadilata alınmıştır.

İzmir Arkeoloji Müzesi: Tarihi bir keşfe çıkmak isteyenler mutlaka bu müzeyi gezmelidir. 3 katlı olan bu müzedeki eserler, kronolojik sırayla sergileniyor. Özellikle de milattan önce 3000’li yıllara ait olan eserlerin sergilendiği unutulmamalıdır.

İzmir’e seyahat edecek olanlar elbette eski Foça’yı ve mutlaka İzmir sahillerini görmelidir. Gün batımının en güzel şekilde seyredildiği bu yerler, İzmir halkının gece ve gündüz vakit geçirdiği alanlardır.

İzmir’de Ne Yenir?

İzmir mutfağının temelini Ege kültürü oluşturmaktadır. Verimli arazilerde yetiştirilen sağlıklı sebzelerin yanı sıra zeytin ağaçlarından üretilen zeytin yağı da İzmir’deki yemeklerde özenle kullanılıyor. Hindibaba, sarmaşık ve ısırgan gibi otlar da İzmir sofralarında yerini alan ot çeşitleridir. Elbette deniz börülcesi, patlıcan ve pırasayı da İzmir lezzetlerine katılarak tüketildiğini unutmayın.

İzmir’de ne yenir sorusuyla ilgili olarak kumru, İzmir köfte, keşkek, zerde, İzmir tulumu, radika salatası, kol böreği ve lokmanın geniş yer tuttuğunu söyleyebiliriz. Kentin Tire ilçesinde ise meşhur Tire peyniri ve Tire köftesinin lezzetini tadabilir ve Tire kuzu tandır ile doyumsuz bir lezzete ulaşabilirsiniz.

İzmir’e Ulaşım

İzmir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanı, yurt içi ve yurt dışından gelen tüm turistler için kullanılmaktadır. Ülkemizdeki tüm uçak firmalarından alabileceğiniz uçak biletiyle rahatlıkla İzmir’e ulaşım seçeneklerini kullanabilirsiniz. Elbette kara yolu ile kente gelmek isteyenler Bursa, Bolu, Çanakkale ve Ankara yolları üzerinden rahatlıkla seyahat edebilir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti almak isteyenler Kiralacar üzerinden dilediği araç modeline ulaşabilir. Bu kapsamda Türkiye’nin en büyük havalimanı araç kiralama platformu olan Kiralacar ayrıca uygun fiyatlı araç kiralama konusunda en iyi paylaşımları yapmaktadır. Yani platformda birbirinden farklı araç firmalarını görebilir ve Rent a Car firmaları üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.

 

İzmir Araç Kiralama Seçenekleri

İzmir’de araç kiralamak isteyenler öncelikle www.kiralacar.com adresine ulaşarak dilediği firmadan rezervasyon yaptırabilir. Bilindiği üzere metropol kentlerden olan İzmir’i yaya gezmek mümkün değildir. Bu nedenle İzmir Araç Kiralama seçenekleri arasından bütçenize uygun olan aracı seçerek gezmeye başlayabilirsiniz.

Şehir dışından gelecek olanlar da aynı platform üzerinden rezervasyon yapabiliyor. Ekonomik araçların yer aldığı bu site üzerinden aracı teslim alma ve teslim etme sürelerini belirtmeniz yeterlidir. Bu süreçte kentin her bölgesine gidebilecek ve daha kısa sürede daha fazla yeri görme şansına sahip olacaksınız. Elbette İzmir birkaç günde gezilecek bir yer değildir. İzmir sahilleri başta olmak üzere birbirinden farklı mekanlarında kahvaltı ve yemek seçeneklerinden yararlanmak için de bir araca ihtiyacınız olacaktır.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

İstanbul Gezi Rehberi İstanbul Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İstanbul Gezi Rehberi İstanbul Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tarihi, gezilecek yerleri, yemek kültürü ve daha pek çok özelliği ile İstanbul gezi rehberi her zaman araştırılan konulardan biridir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra sarayları, müzeleri, köşkleri, bahçeleri, parkları ve daha…

İzmir Gezi Rehberi Meşhur Lezzetleri ve Tarihi Hakkında Bilgiler

İzmir Gezi Rehberi Meşhur Lezzetleri ve Tarihi Hakkında Bilgiler

İzmir, yerli ve yabancı turistlerin her mevsim ziyaret ettiği ve ülkemizin en büyük üçüncü kentidir. Haliyle İzmir gezi rehberi konusunda merak edilen pek çok husus bulunmaktadır. İzmir Körfezi üzerine kurulu…

Araç Kiralayarak Abant Günübirlik Gezi Turu

Araç Kiralayarak Abant Günübirlik Gezi Turu

Günübirlik gezilerde araç kiralamak oldukça mantıklıdır. Çünkü ucuz araç kiralama firmaları sayesinde herhangi bir ek ücret ödemeden kiraladığınız araçla dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Öte yandan Karadeniz’in gezilecek en güzel yerlerinden olan…

Araç Kiralayarak Ege Turu Nasıl Yapılır?

Araç Kiralayarak Ege Turu Nasıl Yapılır?

Yaz aylarında adeta bir cenneti andıran Ege Bölgesi, mutlaka araç kiralayarak gidilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu yüzden araç kiralayarak Ege turu nasıl yapılır konusunda birçok araştırmanın gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz.…

Güneydoğu Anadolu Gezi Turu

Güneydoğu Anadolu Gezi Turu

Tarihi güzellikleri ve misafirperverliği ile tanınan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gezilecek çok sayıda yer vardır. Bu yüzden Güneydoğu Anadolu gezi turu yapmak isteyenler için sayısız alternatifin olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan araç…

Samsun Gezi Rehberi Denizi ve Lezzetleri İle Ünlü Şehir

Samsun Gezi Rehberi Denizi ve Lezzetleri İle Ünlü Şehir

Samsun’a seyahat edecekler için hazırladığımız Samsun gezi rehberi yazımızda, bölgenin ilgi çeken yerleri başta olmak üzere gezilecek yerler, meşhur yemekleri, ulaşım ve araç kiralama seçenekleri üzerinde yoğunlaşacağız. Öte yandan Samsun,…

Ankara Gezi Rehberi Siyasi Şehir Başkent Ankara Hakkında Bilgiler

Ankara Gezi Rehberi Siyasi Şehir Başkent Ankara Hakkında Bilgiler

Ankara; Türkiye için önemli şehirlerden birisi. Ülkenin başkenti olması, düzenli ve nizami olan sokak yapısı, önemli üniversiteleri ve bünyesinde bulundurduğu konsolosluk sayısı ile dahi dikkat çeken bir şehir. Kurtuluş savaşına…

Kırıkkale Gezi Rehberi Uğruna Savaşılan Şehir

Kırıkkale Gezi Rehberi Uğruna Savaşılan Şehir

İç Anadolu Bölgesi içerisinde yer alan oldukça önemli şehirlerden birisidir. Kızılırmak bu bölgeden geçer ve buranın topraklarının değerli, bereketli olmasını sağlar demek mümkün. Kırıkkale bunun yanı sıra tarihi yapısı ile…

Konya Gezi Rehberi Konya’da Gezilecek Yerler

Konya Gezi Rehberi Konya’da Gezilecek Yerler

Konya denince akla ilk gelen detay Türkiye’nin en büyük ili olması oluyor. Konya; İç Anadolu Bölgesi için önemli bir şehir. Tarihi olarak birçok önemli anlamı olan şehir, şehzadeler şehri olarak…

Şanlıurfa Gezi Rehberi Güney Doğu Anadolu Bölgesinin Kadim Şehri

Şanlıurfa Gezi Rehberi Güney Doğu Anadolu Bölgesinin Kadim Şehri

Şanlıurfa; Türkiye için önemli şehirlerden birisi. Bu şehri doğru bir plan dahilinde gezerseniz sadece 2 gün sizin için yeterli olacaktır. Görülmeye değer birçok yeri olan bu şehri bazılarınız Peygamberler şehri…