Ankara Gezi Rehberi Siyasi Şehir Başkent Ankara Hakkında Bilgiler

Lütfen Bekleyiniz....

Ankara Gezi Rehberi Siyasi Şehir Başkent Ankara Hakkında Bilgiler

  • 23.01.2024
  • 4
  • 326 Okunma
Ankara Gezi Rehberi Siyasi Şehir Başkent Ankara Hakkında Bilgiler

Ankara; Türkiye için önemli şehirlerden birisi. Ülkenin başkenti olması, düzenli ve nizami olan sokak yapısı, önemli üniversiteleri ve bünyesinde bulundurduğu konsolosluk sayısı ile dahi dikkat çeken bir şehir. Kurtuluş savaşına hizmet eden bir karargah gibi olan bu şehri tarih içerisinde de savaşlara tanıklık etmiş bir halde bulmak mümkün. Ankara; oldukça eski bir tarihe sahip olan Anadolu şehirlerinden birisi. Anadolu’nun tam ortasında yer alan bu şehrin gelişmişlik düzeyi onu bir metropol yapıyor. Bir başkente yakışır sakinliği ve düzeni de buraya gelen kişilerin gezme isteğini arttırıyor. Sizler için bir Ankara seyahat rehberi hazırladık diyebiliriz. Ankara ile ilgili bilmeniz gerekenler ve gittiğiniz zaman gezmek isteyebileceğiniz yerler bu yazıda sizler için özenle hazırlandı.

Ankara Tarihi Hakkında

Başkent Ankara tarihi hakkında bilmeniz gereken çok şey var. Ankara birçok medeniyete ev sahipliği yapmış yani neredeyse tarihteki bütün önemli uygarlıkların izlerini taşıyan bir şehirdir. Hitit İmparatorluğu, Lidyalılar, Frigler, Makedonyalılar, Persler, Romalılar, Galatlar, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti; Ankara topraklarında var olmuş önemli uygarlıklardır. Ankara; Türkiye dendiği zaman bir başkent olarak akla gelmesinin yanı sıra aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ikinci şehridir. Bünyesinde 5 milyon üzerinde insan yaşamaktadır ve buna çevredeki yerleşimler eklenirse rakam 6 milyona kadar çıkabilmektedir. İç Anadolu içerisinde yer alan en kalabalık il olma özelliği de Ankara’ya aittir. Bu rakam gelen giden öğrenciler ile birlikte oldukça artmaktadır. Ankara il sınırı da oldukça manidardır. Neredeyse altıgen şeklinde bir il sınırında bahsetmek mümkündür.

Ankara’da Gezilmesi Gereken 10 Müze

Ankara birbirinden farklı müzeleri olan bir şehir. Bu müzeleri gezmeniz hem tarih hem de bu coğrafyada yaşayan ırklar ile ilgili bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır. Sizler için Ankara’da gezilmesi gereken 10 müze ile ilgili araştırma yaptık.

  • Anıtkabir ve Atatürk Kurtuluş Savaşı Müzesi: Türkiye için en önemli adamlardan birisi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının yer aldığı bir müze. 1960 yılından itibaren varlığını sürdürüyor. Burada Atatürk’e dair birçok şey bulmanız mümkün. Kıyafetleri, okuduğu kitaplar oldukça dikkat çekiyor. Müze 4 bölümden oluşuyor ve bu bölümlerde savaşlara da değiniliyor.

  • Anadolu Medeniyetleri Müzesi: Bu tarz müzeler oldukça önemli. Anadolu toprakları üzerinde yaşayan medeniyetler ile ilgili bilgi edinmek isteyenlerdenseniz kesinlikle uğramanız gereken duraklardan birisi olduğunu söylemek mümkün.

  • Etnografya Müzesi: Cumhuriyetin ilk dönemlerinden beri var olan bir müze. Selçuklu döneminden bu zamana kadar olan birçok Türk sanatını bünyesinde bulunduruyor.

  • Devlet Resim ve Heykel Müzesi: 1927 de yapılan bir binaya sahip olan müze Neo – Klasik bir yapıya sahip. Türklere ait olan resim ve sanat eserlerini burada bulabilirsiniz.

  • Cumhuriyet Müzesi: Ulusta bulunan müze; 1923 yılından beri ayakta duran yapı 1. TBMM’ne hizmet etmiş ancak zaman içinde yeterli olamadığı için müze haline getirilmiştir. Cumhuriyet ile ilgili önemli kararların alındığı bir yer olduğunu söylemek mümkün.

  • MTA Tabiat Tarihi Müzesi: Türkiye’de sadece Ankara’ya gittiğiniz zaman görebileceğiniz bir müze. Müze; 1968 yılından beri aktif olarak hizmet veriyor. Burada; jeolojik, paleontolojik ve minorolojik birçok araştırmaya rastlamak mümkün.

  • Kurtuluş Savaşı Müzesi: Burası aynı zamanda 1. TBMM binası içerisinde yer almaktadır. Burada da Atatürk ve bir takım millet vekillerine ait olan eşyaları bulmanız, savaşta kullanılan araçları görmeniz mümkündür.

  • Olgunlaşma Enstitüsü 100. Yıl Müzesi: Atatürk’ün 100. Yaşı için tasarlanan müze; kaybolmasından endişe edilen bütün etnografik ürünleri burada korumakta ve yaşatmaktadır. Türk ve Osmanlı kültürünün eserlerini burada bulmanız mümkündür.

  • Ulucanlar Cezaevi Müzesi: 1925 yılı ile 2006 yılına kadar kullanılan bir cezaevidir. Birçok siyasi ve düşünce suçlusu burada yatmıştır. Deniz Gezmiş, Nazım Hikmet gibi ünlü isimlere de ev sahipliği yapan müze, bu kişilerin hatıralarını da anlatmaktadır.

  • Hava Kuvvetleri Müzesi: Sabiha Gökçen tarafından açılan bir müze olan Hava Kuvvetleri Müzesi; Türk Hava Yolları bünyesinde var olan bütün hava aralarının yer aldığı bir koleksiyon niteliği taşıyor.

Ankara’da Meşhur Restoranlar

Ankara’ya gidip; Ankadara’da meşhur restoranlar gezilmezse tam anlamıyla burayı gezdiğinizi söylemeniz mümkün değildir. Sizler için önemli restoranların bazılarını derledik;

  • Marcı Polo: Ankara’da Hilton Otel içerisinde bulunan restoran yalnızca akşamları çalışıyor. Menüsünde Osmanlı kültürüne ait yemeklerin de bulunduğunu söylemek gerekli. Sürekli olarak 3 ayda bir menü yeni tatlar ile çeşitlendiriliyor.

  • Kalbur: Oldukça normal bir restoran gibi görünse de deniz ürünlerinin en iyi örneklerini yiyebileceğiniz ve 1990 yılından beri hizmet veren bir restoran.

  • Mezzaluna: Fast food severler için farklı bir deneyim olacak olan bu işletme; Floransa’da yaşayan bir mimar olan Roberto Magris önderliğinde dekore edilmiş. Pizza satan bir mutfağı var ancak buna ek makarna ve Daniel Evangelista bulmanız da mümkün. İtalyan mutfağının güzel bir örneği.

Ankara Esen Boğa Havalimanı Uçak Seferleri

Başkent Ankara Esenboğa Havalimanı uçak seferleri; her gün düzenli olarak yapılmakta ve en çok uçak çalışan hatlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Neredeyse istediğiniz her an bilet bulmanız mümkündür. İstanbul İzmir Antalya Trabzon hava limanlarından yüksek oranda uçuş tarifeleri gerçekleşmektedir.

Ankara’da Araç Kiralama Şirketleri

Başkent’e gidip de Ankara’da araç kiralama şirketleri arıyorsanız; Çizgi, Ekar, Otocar, Rigorent, gibi firmalardan yararlanarak istediğiniz kalite ve modelde bir araç kiralaması yapabilirsiniz. Üstelik bunu yapmak için firmaları tek tek aramanıza gerek yok Kiralacar.com sizlere bütün firmaların araçlarını tek liste halinde sunmakta ve dilediğiniz aracı en hızlı ve kolay yoldan kiralama yapmanıza olanak sağlıyor.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

İstanbul Gezi Rehberi İstanbul Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İstanbul Gezi Rehberi İstanbul Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tarihi, gezilecek yerleri, yemek kültürü ve daha pek çok özelliği ile İstanbul gezi rehberi her zaman araştırılan konulardan biridir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra sarayları, müzeleri, köşkleri, bahçeleri, parkları ve daha…

İzmir Gezi Rehberi Meşhur Lezzetleri ve Tarihi Hakkında Bilgiler

İzmir Gezi Rehberi Meşhur Lezzetleri ve Tarihi Hakkında Bilgiler

İzmir, yerli ve yabancı turistlerin her mevsim ziyaret ettiği ve ülkemizin en büyük üçüncü kentidir. Haliyle İzmir gezi rehberi konusunda merak edilen pek çok husus bulunmaktadır. İzmir Körfezi üzerine kurulu…

Araç Kiralayarak Abant Günübirlik Gezi Turu

Araç Kiralayarak Abant Günübirlik Gezi Turu

Günübirlik gezilerde araç kiralamak oldukça mantıklıdır. Çünkü ucuz araç kiralama firmaları sayesinde herhangi bir ek ücret ödemeden kiraladığınız araçla dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Öte yandan Karadeniz’in gezilecek en güzel yerlerinden olan…

Araç Kiralayarak Ege Turu Nasıl Yapılır?

Araç Kiralayarak Ege Turu Nasıl Yapılır?

Yaz aylarında adeta bir cenneti andıran Ege Bölgesi, mutlaka araç kiralayarak gidilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu yüzden araç kiralayarak Ege turu nasıl yapılır konusunda birçok araştırmanın gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz.…

Güneydoğu Anadolu Gezi Turu

Güneydoğu Anadolu Gezi Turu

Tarihi güzellikleri ve misafirperverliği ile tanınan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gezilecek çok sayıda yer vardır. Bu yüzden Güneydoğu Anadolu gezi turu yapmak isteyenler için sayısız alternatifin olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan araç…

Samsun Gezi Rehberi Denizi ve Lezzetleri İle Ünlü Şehir

Samsun Gezi Rehberi Denizi ve Lezzetleri İle Ünlü Şehir

Samsun’a seyahat edecekler için hazırladığımız Samsun gezi rehberi yazımızda, bölgenin ilgi çeken yerleri başta olmak üzere gezilecek yerler, meşhur yemekleri, ulaşım ve araç kiralama seçenekleri üzerinde yoğunlaşacağız. Öte yandan Samsun,…

Ankara Gezi Rehberi Siyasi Şehir Başkent Ankara Hakkında Bilgiler

Ankara Gezi Rehberi Siyasi Şehir Başkent Ankara Hakkında Bilgiler

Ankara; Türkiye için önemli şehirlerden birisi. Ülkenin başkenti olması, düzenli ve nizami olan sokak yapısı, önemli üniversiteleri ve bünyesinde bulundurduğu konsolosluk sayısı ile dahi dikkat çeken bir şehir. Kurtuluş savaşına…

Kırıkkale Gezi Rehberi Uğruna Savaşılan Şehir

Kırıkkale Gezi Rehberi Uğruna Savaşılan Şehir

İç Anadolu Bölgesi içerisinde yer alan oldukça önemli şehirlerden birisidir. Kızılırmak bu bölgeden geçer ve buranın topraklarının değerli, bereketli olmasını sağlar demek mümkün. Kırıkkale bunun yanı sıra tarihi yapısı ile…

Konya Gezi Rehberi Konya’da Gezilecek Yerler

Konya Gezi Rehberi Konya’da Gezilecek Yerler

Konya denince akla ilk gelen detay Türkiye’nin en büyük ili olması oluyor. Konya; İç Anadolu Bölgesi için önemli bir şehir. Tarihi olarak birçok önemli anlamı olan şehir, şehzadeler şehri olarak…

Şanlıurfa Gezi Rehberi Güney Doğu Anadolu Bölgesinin Kadim Şehri

Şanlıurfa Gezi Rehberi Güney Doğu Anadolu Bölgesinin Kadim Şehri

Şanlıurfa; Türkiye için önemli şehirlerden birisi. Bu şehri doğru bir plan dahilinde gezerseniz sadece 2 gün sizin için yeterli olacaktır. Görülmeye değer birçok yeri olan bu şehri bazılarınız Peygamberler şehri…