Arabayla Karadeniz Turu Nasıl Yapılır?

Lütfen Bekleyiniz....

Arabayla Karadeniz Turu Nasıl Yapılır?

  • 23.01.2024
  • 3
  • 122 Okunma
Arabayla Karadeniz Turu Nasıl Yapılır?

Arabayla uzun bir yolculuğa çıkmak aslında her insanın hayatı boyunca en az bir kez yapmak istediği önemli bir aktivitedir. Bu tatil planı Karadeniz olunca gezilecek onlarca yer, göl ve şelalenin araştırılmaya başlandığı bilinir. O halde arabayla Karadeniz turu nasıl yapılır konusunda gezerken eğlenmek, eğlenirken de öğrenmek için birbirinden farklı bölgeleri ziyaret edebilirsiniz.

Karadeniz gezisi boyunca bugüne kadar hiç görmediğiniz yerlere ulaşırken boş vakitlerinizde neler yapabileceğinizi de düşünmeye başlayabilirsiniz. Elbette bu tura çıkmadan önce uygun fiyatlı araç kiralamak çok daha mantıklı olacaktır. Çünkü kendinize ait olan bir araç ile Karadeniz turu yapmak anlamsız olabilir. Aracın kilometresi ya da yakacağı benzin nedeniyle kiralacar.com farkıyla dilediğiniz aracı anında kiralayabilir ve güvenilir bir geziye çıkabilirsiniz.

Karadeniz Gezilerinde Araç Kiralamak Mantıklı mı?

Karadeniz bölgesi, zorlu arazi koşullarının yer aldığı yollarla kaplıdır. Bununla beraber yolların bozuk olma ihtimali de her zaman düşünülmelidir. Elbette çamurlu yollar ve sarp yokuşlar da karşınıza çıkacaktır. O yüzden Karadeniz gezisi planı olanlar öncelikle arazi aracı kiralamayı düşünebilir. Bu sayede zor yolları kolayca atlatacak ve konforlu bir şekilde gezinizi sürdürebileceksiniz. Özet olarak arabayla karadeniz turu nasıl yapılır sorusunun yanıtından önce bu tür gezilerde araç kiralamanın ne kadar mantıklı olduğunu da bilmenizde yarar var.

Karadeniz’de Gezilecek Yerler

Karadeniz’de gezilecek yerler konusunda yüzlerce alternatif bulunmaktadır. Bu alternatiflere geçmeden önce bölgeye ulaşmak için güvenilir bir platformdan araç kiralamanız gerekebilir. Kiralacar.com, online araç kiralama platformu olarak müşterilerine en kaliteli çözümler sunarak Türkiye’nin en büyük araç kiralama platformu olmayı amaçlamaktadır. Günün her saatinde destek alabileceğiniz profesyonel ekibiyle beraber araba kiralama sektöründe en iyi hizmeti sunan bu platformda en uygun fiyat garantisi sunulmaktadır. Üstelik ücretsiz iptal imkanıyla beraber ek masrafsız tek fiyatla kiralama seçeneklerini de artık www.kiralacar.com üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Karadeniz bölgesinde seyahat etmek isteyenler ilk olarak Safranbolu’dan bu geziye başlayabilir. Yeni ve eski şehir olarak ikiye ayrılan ve muhteşem doğası ile karşınıza çıkan Safranbolu’nun tarihi evleri ve çarşısı meşhurdur. Ayrıca merkezde bulunan Yemeniciler, Arasta ve Bakırcılar çarşısında çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Elbette Safranbolu’daki dar sokaklarda dükkanları gezerken bir Türk kahvesi ile yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Ilgaz Dağı: Kış aylarında kayak sporu için tercih edilen Ilgaz Dağı artık yaz aylarında da tatil bölgesi haline gelmiştir. Muhteşem bir doğa manzarasına sahip olan Ilgaz Dağı bu yüzden Karadeniz’de gezilecek yerler arasındadır. Genelde kayak yapmaktan hoşlananlar burada sucuk ekmek yerken aynı zamanda şömine önünde çok daha güzel vakit geçirebiliyor.

Erfelek Şelaleleri: Tatlıca şelaleleri olarak da bilinen Erfelek şelaleler, Sinop merkezden 28 km uzaklıktadır. Mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan bu şelalelere yaklaşınca aracınızı park ederek yürümeye başlayabilirsiniz. Bu yürüyüş sırasında su sesi ve doğanın yeşilliği sizi büyülemeye başlayacaktır. Burada irili ufaklı 20’den fazla şelalenin olduğu da unutulmamalıdır.

Ayder Yaylası: 1300’lü yıllarda kurulan Ayder, Rize’nin en çok ziyaret edilen yaylalarından biridir. Yılın her mevsiminde buraya konaklamak için yerli ve yabancı turistler gelmektedir. Aynı zamanda arabayla Karadeniz turu nasıl yapılır sorusuyla ilgili olarak mutlaka girilmesi gereken yerlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bölgedeki yöresel yemekler başta olmak üzere mısır ekmeği, turşu kavurması ve daha pek çok ürün bulunmaktadır.

Boztepe: Arabayla gidilebilecek yerlerden olan Boztepe, Trabzon’daki bir seyir tepesidir. Bölge halkı tarafından da sıkça ziyaret edilen Boztepe aslında şehirden bir süre kaçmak isteyenlerin uğrak yeridir.

Uzungöl: Uzungöl bu zamana kadar Karadeniz’de belki en çok ziyaretçi alan bölgedir. Gezicilerin vazgeçemediği Uzungöl araç kiralama yaparak da ulaşılabilecek yerlerdendir. Bölgedeki pansiyonlar ve oteller, rahatlıkla konaklama yapılmasını sağlarken aynı zamanda eşsiz manzaranın tadını çıkaran turistler de kemençe sesleriyle hoşça vakit geçirmektedir.

Sümela Manastırı: İki rahibin rüyasında Hz. İsa ve Hz. Meryem’i gördüğüne inanılan bir efsanede, İsa ve Meryem’in görüldüğü yer Sümela Manastırı’nın bulunduğu noktadır. Birbirinden habersizce yolculuğa çıkan rahipler de burada karşılaştığından dolayı manastırın inşaatına başlanır. Hristiyanlar için son derece önemli olan bu manastırın manzarası da gerçekten mükemmeldir. Ayrıca arabayla Karadeniz turu nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak ilk gidilmesi gereken yer de Sümela Manastırı’dır.

Atatürk Köşkü: Trabzon’un Soğuksu sırtlarında bulunan Atatürk Köşkü, eşsiz bir mimariyle yapılmış eserlerdendir. Atatürk’ün de birkaç gece kalabildiği bu köşk daha sonra yine Atatürk tarafından Trabzonlulara armağan edilmiştir. Köşkte ayrıca Atatürk’ün kullandığı eşyalar sergilenmektedir.

Kiralacar ile Karadeniz Turu

Karadeniz turuna çıkmak isteyenler o halde www.kiralacar.com farkıyla en kısa sürede istediği aracı bularak kiralayabilir. Araç arama ve listeleme seçeneklerinin pratik olarak sunulduğu bu platformda rezervasyon formu doldurulduktan sonra ödeme yapılmaktadır. Ardından da araç kiralama işlemleri tamamlanmaktadır. Bu kapsamda ihtiyacınız olan her yerde ve istediğiniz her tarihte en uygun araç kiralama seçeneklerine anında ulaşabilir ve hizmet almaya başlayabilirsiniz.

Özellikle Ordu Giresun Havalimanı araç kiralama konusunda en uygun fiyatlı araç kiralama seçeneklerini sunan Kiralacar, çok daha güzel bir Karadeniz turuna çıkmanızı sağlar. Çünkü havayolu ile bu bölgeye ulaşan kişilerin mutlaka araç kiralama hizmeti alması gerekir. Havalimanlarından servis ya da otobüslerle de şehir merkezine gidilebiliyor fakat daha konforlu ve özgür bir şekilde gezinebilmek için Kiralacar araç kiralama platformunun kullanmanızı tavsiye ederiz.

Aynı durum Rize merkez araç kiralama seçenekleri için de geçerlidir. Rize’ye gelen yerli ve yabancı turistler ucuz araç kiralama hizmetleri için Kiralacar platformuna erişim sağlayabilir. Öte yandan Trabzon havalimanı araç kiralama hizmetleri almak için de yapmanız gereken tek şey, Kiralacar platformuna erişim sağlamaktır. Karadeniz turu aslında birkaç gün ile sınırlandırılamaz. Bu nedenle uzun süreli ucuz araç kiralama yaparak çok daha rahat bir seyahate çıkabileceğinizi unutmayın.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Arabayla Karadeniz Turu Nasıl Yapılır?

Arabayla Karadeniz Turu Nasıl Yapılır?

Arabayla uzun bir yolculuğa çıkmak aslında her insanın hayatı boyunca en az bir kez yapmak istediği önemli bir aktivitedir. Bu tatil planı Karadeniz olunca gezilecek onlarca yer, göl ve şelalenin…

İstanbul Gece Hayatı Nasıl? En Ünlü Mekanlar ve Gece Kulüpleri

İstanbul Gece Hayatı Nasıl? En Ünlü Mekanlar ve Gece Kulüpleri

İstanbul; ışıltısı ile herkesi kendine çeken bir şehir. Bu şehirde sabahın ilk ışıklarında ve gecenin geç saatlerinde kalabalık içinde kaybolmak mümkün. İstanbul’u uzaktan izleyen birçok kişi bu şehir için İstanbul…

Türkiye’nin Gezilecek En Büyük 10 Müzesi

Türkiye’nin Gezilecek En Büyük 10 Müzesi

Türkiye gezilmeye değer birbirinden farklı müzeler ile dolu diyebiliriz. Türkiye’nin önemli bir konumda olması, birçok medeniyete hizmet etmiş olması gibi detaylar daha fazla müze oluşumuna imkan sağlamış durumda. Türkiye’nin en…

Türkiye’deki En Güzel Yazlık Kamp Alanları

Türkiye’deki En Güzel Yazlık Kamp Alanları

Kamp yapmak bir kültürdür. Türkiye’deki en güzel yazlık kamp alanları bu kültürü seven kişiler ile her sene dolu dolu olur. Yaz tatili planınız için siz de kamp planı oluşturmak isteyenlerdenseniz;…

Türkiye’nin Gidilmesi Gereken En Büyük 8 Hayvanat Bahçesi

Türkiye’nin Gidilmesi Gereken En Büyük 8 Hayvanat Bahçesi

Hayvanlar herkes için özel varlıklar. Her gün her yerde birçok hayvan ile karşılaşıyoruz ancak bir de asla göremeyeceğimiz ve tanık olamayacağımız hayvanlar var. Mesela bir aslan ile gün içinde karşılaşma…

Türkiye’nin En İyi 8 Termal Kaplıca Bölgeleri ve Tesisleri

Türkiye’nin En İyi 8 Termal Kaplıca Bölgeleri ve Tesisleri

Türkiye; oldukça önemli bir konumda yer alıyor. Bulunduğu konum içerisinde jeotermal enerjiden faydalanma imkanı olan nadir ülkelerden birisi olduğumuzu söylemek mümkün. Avrupa’nın en iyi termal kaplıcaları ve buna ek olarak…

Türkiye’de Bulunan En Eğlenceli Lunapark Listesi

Türkiye’de Bulunan En Eğlenceli Lunapark Listesi

Lunapark; genel olarak çocuklar içinmiş gibi bir algı söz konusu ancak bu alan aslında genç, yetişkin, çocuk herkes için oluşturulmuş bir alan. İnsanların; adrenalin ve kafa boşaltacak yani rutinlerini bozacak…

Yaz Tatilinde Nereye Gitmeliyim? 5 İdeal Tatil Yeri

Yaz Tatilinde Nereye Gitmeliyim? 5 İdeal Tatil Yeri

Kış boyunca yoğun çalışma temposu insanlar için kolay ancak yaz ayları yaklaştığında vücudun inanılmaz bir şekilde tatil yapma arzusu ile karşımıza çıktığını görmezden gelmek imkansız. Yaz aylarında tatil yapmadan çalışmaya…

Türkiye’nin En Güzel Saklı Plajları Deniz Kum ve Güneşin Tadını Çıkarın

Türkiye’nin En Güzel Saklı Plajları Deniz Kum ve Güneşin Tadını Çıkarın

Yaz gelirken tatil beklentisi olanlar için denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilecekleri ve aynı zamanda farklı deneyimler sunan lokasyonları sizler için bulduk. Türkiye’nin en güzel saklı plajlarıile hazırladığımız ufak rehber…

Türkiye’de En Güzel Tekne Turları Nerede?

Türkiye’de En Güzel Tekne Turları Nerede?

Günümüzde tatil için gidilen şehirlerde en fazla tercih edilen aktivitelerden birisi; tekne turları. Tekne turlarının bu denli cazip ve tercih edilir olmasının nedeni; her bütçe için uygun bir fiyata sahip…