Bursa Gezi Rehberi Evliyaların Şehri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Lütfen Bekleyiniz....

Bursa Gezi Rehberi Evliyaların Şehri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • 23.01.2024
  • 5
  • 302 Okunma
Bursa Gezi Rehberi Evliyaların Şehri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bursa; Türkiye için önemli şehirlerden birisi ve Türkiye için 4. Büyük şehir. Tarih, doğa ve ticaret bakımından oldukça önemli ve gelişmiş bir şehir olan Bursa; ilgi çekici bir şehir olduğunu birçok yönden ortaya koyuyor. Bursa; Osmanlı için ilk başkent olması nedeniyle zaten tarihi açıdan oldukça önemli bir konuma sahip ancak bunun yanı sıra Bursa birçok gezi alanı sunması ile de dışarıdaki insanları kendine çekiyor. Bursa genelinde birçok kervansaray, camii, han ve hamam bunların yanı sıra tarihi köyler görmek mümkün. Şehrin sürekli olarak yabancı ve yerli turistlerce akına uğradığını söyleyebiliriz çünkü görülmeye değer birçok yanı var. 2016 yılında Dünya genelinde yaşanabilir bir şehir olduğunu kanıtlayan Bursa yapılan listeye 28. Sırada yerleşerek ciddi anlamda gelişmiş ve iyi bir şehir olduğunu da kanıtlamış durumda demek mümkün.

Evliyaların Şehri Bursa Hakkında

Genel olarak Evliyaların şehri bursa hakkında bilinmesi gereken şeylere değinmemiz gerekirse; buranın çok eski bir geçmişe sahip olduğunun da altını çizmek gerekli. Menteşe Köyü civarında yapılan araştırmalara göre şehrin tarihinin M.Ö. 4000 yılına kadar dayandığı ve en kesin kanıtların M.Ö. 700 yılında olduğu gözlemlenmiştir. Homeros destanlarında Bursa için Mysia dendiği bilinmektedir. Bursa’nın aynı zamanda Hacivat ile Karagöz’ün yaşadığı yer olduğu da söylenmektedir. Osmanlı’ya ait ola ilk hastane yine burada yapılmıştır. Şehir, eski dönemlerde; ipek ve bıçak yaparak geçimini sağlarken yeni dönemde oldukça büyük bir organize sanayiye sahiptir. Bursa; verimli bir ova olmanın yanı sıra aynı zamanda önemli termal kaynakları ile de dikkat çeker. Şehrin en önemli sembollerinden birisi de İskender’i ve kestane şekeridir. Şehir önemli bir turizm merkezi olan Uludağ ile kış turizminde önemli bir yere sahiptir.

Bursa Gezilecek Yerler

Bu kent, Bursa gezilecek yerler bakımından kalabalık bir listeye sahip. Şehrin çok eski olması ve buna ek olarak doğal güzelliklerinin de olması şehri daha çekici kılıyor.

  • Koza Han: İpek satışının yapıldığı dönemden kalan bir handır. Hala içerisinde bu satış gerçekleştirilmektedir ve oldukça güzel bir mimari yapıdır. İçerisinde oturulabilecek alanlar mevcuttur.

  • Saat Kulesi: Bursa’nın en güzel manzaralarından birini bulabileceğiniz bir alandır. Etrafında kafeteryalar vardır. Huzurlu ve sakin bir alanda bulunan kule güzel bir mimari yapıdır.

  • Irganda Köprüsü: Bütün dünyada sadece 4 örneği olan ve çarşılı bir köprü olan bu köprü; eşsiz bir mimari değerdir. En fazla turist bu alanda bulunmaktadır. 2004 yılında yeniden elden geçirilen köprü orijinalliğini korumaktadır.

  • Bursa Kent Müzesi: Binası 700 yıllık olan müze; tarihi bir merak uyandırmaktadır. İçerisinde Bursa’ya ait olan siyasi, ticari, spor ve sanat eserlerini görmeniz mümkündür.

  • Gölyazı: Balık restoranlarını bulunduğu ve tekne turlarına çıkabileceğiniz bir alandır. Ulubat Gölü kıyısında olan alan Rum kilisesinin de ziyaret edilebileceği bir konumdadır. Burada Ağlayan Çınar adı verilen çınarı görmeniz ve bölgenin tarihi hamamlarını gezmeniz mümkündür.

  • Cumalıkızık: Osmanlı için olan ilk yerleşkelerden birisidir. Eski Türk kültürüne ait evleri görebilirsiniz. Oldukça tarihi bir köydür.

  • Uludağ: Kış turizminin en sık olduğu ve yabancılar tarafından en fazla tercih edilen noktalardan birisidir. Kış sporlarına meraklı olanlar ve kış tatillerini sevenler için bölgede uygun imkanlar vardır. Yaz ayları için de kamp alanları mevcuttur.

Güzel kent Bursa’da Görülmesi Gereken CamilerBursa’da görülmesi gereken camiler oldukça fazla. Osmanlı döneminden kalan görkemli camiiler ile sadece bu camileri görmek isteyenleri dahi çeken şehirde ziyaret edebileceğiniz camileri sizler için derledik.

  • Ulu Camii: 14 yy döneminde yapılan camii oldukça kudretli bir yapıdadır. Osmanlı tarihinin en önemli yapılarından birisidir. Yıldırım Beyazıt tarafından talep edilerek yaptırılmıştır.

  • Yeşil Türbe: Mehmet Çelebi için yaptırılmış bir türbedir ve Ulu Camii ile çok yakın inşa edilmiştir. Bütün duvarlarının çini olması ile ünlüdür.

  • Emir Sultan Türbesi ve Camii: Fatma Hatun emri üzerine Emir Sultan Türbesi olarak inşa edilen yer aynı zamanda bir cami görevi görmektedir. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir.

Bursa’da Ne Yenir?

Genelde Bursa’da ne yenir diyenler için ufak bir liste derledik. Bursa’nın kendine özgü yemeklerinden tatmak isterseniz bu listeye göz atabilirsiniz.

  • İskender kebap
  • İnegöl köfte
  • Pideli köfte
  • Cantık; bir nevi çörektir
  • Kestane şekeri
  • Kemalpaşa tatlısı
  • Bağdar hurması tatlısı

Bursa genel olarak et üzerine kurulu bir mutfağa sahiptir ve bunun dışında tatlıları ile tanınmaktadır.

Bursa Yenişehir Havalimanı Uçak Seferleri

Kentteki Bursa Yenişehir Havalimanı uçak seferleri sadece yurt içi içerisinde yapılmaktadır. Havaalanı 194 yılında askeri olarak kullanılmış ancak 1995 yılında sivil halka bırakılmıştır. Şehrin merkezine 52 Km uzaklıkta olan havalimanına ulaşım oldukça zor denebilir. THY gibi önemli firmalar buraya seferler düzenlemektedir. Bursa’nın önemli bir organize sanayi potansiyeli olması da şehre sürekli olarak sefer düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

Bursa Araç Kiralama Şirketleri

Bölgede Bursa araç kiralama şirketleri sayesinde direkt olarak şehre havayolu ile ulaşım sağlayabilir ve havaalanında aracınızı teslim alabilirsiniz. Rigorent bu bölgede havaalanında araç teslimi yapan önemli firmalardan birisi olarak dikkat çekmektedir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

İstanbul Gezi Rehberi İstanbul Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İstanbul Gezi Rehberi İstanbul Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tarihi, gezilecek yerleri, yemek kültürü ve daha pek çok özelliği ile İstanbul gezi rehberi her zaman araştırılan konulardan biridir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra sarayları, müzeleri, köşkleri, bahçeleri, parkları ve daha…

İzmir Gezi Rehberi Meşhur Lezzetleri ve Tarihi Hakkında Bilgiler

İzmir Gezi Rehberi Meşhur Lezzetleri ve Tarihi Hakkında Bilgiler

İzmir, yerli ve yabancı turistlerin her mevsim ziyaret ettiği ve ülkemizin en büyük üçüncü kentidir. Haliyle İzmir gezi rehberi konusunda merak edilen pek çok husus bulunmaktadır. İzmir Körfezi üzerine kurulu…

Araç Kiralayarak Abant Günübirlik Gezi Turu

Araç Kiralayarak Abant Günübirlik Gezi Turu

Günübirlik gezilerde araç kiralamak oldukça mantıklıdır. Çünkü ucuz araç kiralama firmaları sayesinde herhangi bir ek ücret ödemeden kiraladığınız araçla dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Öte yandan Karadeniz’in gezilecek en güzel yerlerinden olan…

Araç Kiralayarak Ege Turu Nasıl Yapılır?

Araç Kiralayarak Ege Turu Nasıl Yapılır?

Yaz aylarında adeta bir cenneti andıran Ege Bölgesi, mutlaka araç kiralayarak gidilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu yüzden araç kiralayarak Ege turu nasıl yapılır konusunda birçok araştırmanın gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz.…

Güneydoğu Anadolu Gezi Turu

Güneydoğu Anadolu Gezi Turu

Tarihi güzellikleri ve misafirperverliği ile tanınan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gezilecek çok sayıda yer vardır. Bu yüzden Güneydoğu Anadolu gezi turu yapmak isteyenler için sayısız alternatifin olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan araç…

Samsun Gezi Rehberi Denizi ve Lezzetleri İle Ünlü Şehir

Samsun Gezi Rehberi Denizi ve Lezzetleri İle Ünlü Şehir

Samsun’a seyahat edecekler için hazırladığımız Samsun gezi rehberi yazımızda, bölgenin ilgi çeken yerleri başta olmak üzere gezilecek yerler, meşhur yemekleri, ulaşım ve araç kiralama seçenekleri üzerinde yoğunlaşacağız. Öte yandan Samsun,…

Ankara Gezi Rehberi Siyasi Şehir Başkent Ankara Hakkında Bilgiler

Ankara Gezi Rehberi Siyasi Şehir Başkent Ankara Hakkında Bilgiler

Ankara; Türkiye için önemli şehirlerden birisi. Ülkenin başkenti olması, düzenli ve nizami olan sokak yapısı, önemli üniversiteleri ve bünyesinde bulundurduğu konsolosluk sayısı ile dahi dikkat çeken bir şehir. Kurtuluş savaşına…

Kırıkkale Gezi Rehberi Uğruna Savaşılan Şehir

Kırıkkale Gezi Rehberi Uğruna Savaşılan Şehir

İç Anadolu Bölgesi içerisinde yer alan oldukça önemli şehirlerden birisidir. Kızılırmak bu bölgeden geçer ve buranın topraklarının değerli, bereketli olmasını sağlar demek mümkün. Kırıkkale bunun yanı sıra tarihi yapısı ile…

Konya Gezi Rehberi Konya’da Gezilecek Yerler

Konya Gezi Rehberi Konya’da Gezilecek Yerler

Konya denince akla ilk gelen detay Türkiye’nin en büyük ili olması oluyor. Konya; İç Anadolu Bölgesi için önemli bir şehir. Tarihi olarak birçok önemli anlamı olan şehir, şehzadeler şehri olarak…

Şanlıurfa Gezi Rehberi Güney Doğu Anadolu Bölgesinin Kadim Şehri

Şanlıurfa Gezi Rehberi Güney Doğu Anadolu Bölgesinin Kadim Şehri

Şanlıurfa; Türkiye için önemli şehirlerden birisi. Bu şehri doğru bir plan dahilinde gezerseniz sadece 2 gün sizin için yeterli olacaktır. Görülmeye değer birçok yeri olan bu şehri bazılarınız Peygamberler şehri…