Türkiye’nin En Büyük 14 Alışveriş Merkezi Listesi

Lütfen Bekleyiniz....

Türkiye’nin En Büyük 14 Alışveriş Merkezi Listesi

  • 23.01.2024
  • 5
  • 112 Okunma
Türkiye’nin En Büyük 14 Alışveriş Merkezi Listesi

Türkiye için AVM kültürü ilk olarak 1987 yılında Galleria AVM ile başladı. 1993 yılında açılan Capitol AVM ile bu sirkülasyon devam etti. Sizler için A’dan Z’ye her şeyi bulabileceğiniz Türkiye AVM’lerini derledik ve Türkiye’nin en büyük 14 AVM listesi bu sayede ortaya çıktı. Bu alışveriş merkezleri oldukça büyük. Mobilya, ev gereçleri, çocuk, kadın, erkek, genç giyimler, ev gereçleri, kozmetik ve özel markalara ulaşma imkanınız olan bu alışveriş merkezlerini sadece gezdiğinizde dahi kendinizi farklı bir dünyada hissedebilirsiniz. Hepsinin farklı bir konsepti var ve yeme içme alanları ile dahi birçok kişiye hitap ediyorlar.

Türkiye’nin En Büyük Alışveriş Merkezleri

Sizler için hazırladığımız; Türkiye’nin en büyük AVM listesi genelinde bulunan alışveriş merkezleri İstanbul bölgesinde yer alıyor. Bu alışveriş merkezlerine taksi veya toplu taşıma araçlarını kullanarak ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz dilediğiniz şehirde Araç kiralama seçenekleri ile de gezinize başlayabilirsiniz. İlk olarak bu bölgede başlayan AVM kültürü burada büyüyerek devam ettiği için listenin büyük bir kısmında İstanbul’un etkili olması son derece normal. Bu durumda İstanbul’un bir dünya şehri olması da etken roller arasında yer alıyor.

  • Forum İstanbul: 2009 yılında hizmet vermeye başlayan AVM; 176.384 metre kare alan üzerine kurulmuş durumda. Bayrampaşa bölgesinde bulunan AVM’nin içerisinde oldukça büyük yerli ve yabancı mağazaların ve eğlence alanlarının bulunduğu biliniyor. Ulaşım da oldukça kolay.
  • Mall of İstanbul: Torunlar GYO tarafından inşa edilen yer; ofis, residence, otel ve AVM olarak hizmet veren çok büyük bir alan. 154.457 metre karelik bir alanda hizmet veriyor. İçerisinde aradığınız herşeyi bulmanız mümkün.
  • Emaar Square: Birçok yabancı markanın bulunduğu Libadiye bölesinde yer alan AVM; içerisinde bulunan akvaryumu ile de dikkat çekiyor. Oldukça büyük olan AVM içerisinde özel yeme içme alanları da mevcut. 138.423 metre kare alan üzerine kurulan alışveriş merkezini bir kerede gezmeniz neredeyse imkansız.
  • Marmara Forum AVM: 2011 yılından beri hizmet veren alışveriş merkezi de akvaryumu olan ve eğlence merkezleri ile bilinen aynı zamanda birçok markaya ev sahipliği yapan bir alışveriş merkezi.
  • Galleria 2: Ataköyde bulunan ve Galleria için ikinci bir bölüm olarak ince edilen alışveriş merkezi herkesin keyifle gezebileceği bir yapıda. Biraz karmaşık bir yapısı var ancak özel markaları burada bulabilirsiniz.
  • Ankamal: Ankara Yenimahalle’de bulunan ve Türkiye’nin en büyük 6. Alışveriş merkezi olan bu AVM; 1999 yılından beri hizmet veriyor. Oldukça özel bir yapısı var. 120.000 metre karelik bir alanda ancak sürekli olarak kendini yenileyen bir yapıda. Ankara’ya şehir dışından gelenler için tavsiyemiz Yenimahalle araç kiralama imkanlarından yararlanarak gezinizi rahat bir şekilde yapabilir, Ankara’da bulunan diğer alışveriş merkezlerini gezebilirsiniz.
  • Cevahir AVM: 2005 yılında hizmete açılan yer; 117.574 metre kare alan üzerine kurulu.
  • Vialand: Tema parkın içerisinde yer alan bir AVM;110.000 metre kare alan içerisine kurulmuş durumda. Oldukça fazla markayı burada bulmanız ve tema parkında eğlenceli vakit geçirmeniz mümkün. İçerisinde bir de lunaparkı mevcut.
  • Vadistanbul AVM: Türkiye’nin ilk ve en büyük karma projesi denebilecek bir AVM. Konut, ofis, AVM ve cadde ile bir araya getirilen bu alan büyük bir kompleks olarak hizmet veriyor. AVM kısmında muhteşem markalar ile karşılaşmanız mümkün.
  • MarmaraPark: Bu AVM Türkiye’nin en büyük AVM listesiiçerisinde olması kaçınılmaz bir alışveriş merkeziydi bunu nedeni en çok uğranılan alanlardan birisi olması. Beylikdüzü halkının merkeze ulaşımı zor olduğu için burada fazlasıyla vakit geçiriyor olması AVM için büyük bir trafik yaratıyor. Birçok önemli giyim ve kozmetik markasını bu AVM’de bulmanız mümkün.
  • İstanbul Finans Merkezi: Bu AVM; önemli kurumların merkezlerini kendi bünyesinde bulunduran bir yapıya sahip. AVM katının üstünde Türkiye için oldukça önemli olan markaların merkezleri var. İçerisinde de oldukça önemli markalar yer alıyor.
  • Metropol İstanbul Torium AVM: Varyap – Gap ortaklığı ile yapılan AVM; özel markalara hizmet ediyor. Birçok önemli markanın bulunduğu alışveriş merkezinin herkes tarafından vakit geçirmek için kullanıldığı biliniyor.
  • Torium AVM: 2010 yılından beri İstanbul Esenyurt bölgesinde hizmet vermekte olan AVM; Yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen alışveriş merkezidir.. Bölgenin İstanbul merkezine uzak olması nedeniyle ulaşım problemleri çekenler için Esenyurt Araç kiralama seçeneklerine göz atabilirler.
  • İstinye Park AVM: Butik bir tarzı olan farklı bir AVM. Büyük ve farklı markaların yer aldığı AVM’de eğlenecek alanlar da mevcut. Yeme içme konusunda da birçok farklı seçeneği bulabilir ve burada uzun vakitler geçirebilirsiniz.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Arabayla Karadeniz Turu Nasıl Yapılır?

Arabayla Karadeniz Turu Nasıl Yapılır?

Arabayla uzun bir yolculuğa çıkmak aslında her insanın hayatı boyunca en az bir kez yapmak istediği önemli bir aktivitedir. Bu tatil planı Karadeniz olunca gezilecek onlarca yer, göl ve şelalenin…

İstanbul Gece Hayatı Nasıl? En Ünlü Mekanlar ve Gece Kulüpleri

İstanbul Gece Hayatı Nasıl? En Ünlü Mekanlar ve Gece Kulüpleri

İstanbul; ışıltısı ile herkesi kendine çeken bir şehir. Bu şehirde sabahın ilk ışıklarında ve gecenin geç saatlerinde kalabalık içinde kaybolmak mümkün. İstanbul’u uzaktan izleyen birçok kişi bu şehir için İstanbul…

Türkiye’nin Gezilecek En Büyük 10 Müzesi

Türkiye’nin Gezilecek En Büyük 10 Müzesi

Türkiye gezilmeye değer birbirinden farklı müzeler ile dolu diyebiliriz. Türkiye’nin önemli bir konumda olması, birçok medeniyete hizmet etmiş olması gibi detaylar daha fazla müze oluşumuna imkan sağlamış durumda. Türkiye’nin en…

Türkiye’deki En Güzel Yazlık Kamp Alanları

Türkiye’deki En Güzel Yazlık Kamp Alanları

Kamp yapmak bir kültürdür. Türkiye’deki en güzel yazlık kamp alanları bu kültürü seven kişiler ile her sene dolu dolu olur. Yaz tatili planınız için siz de kamp planı oluşturmak isteyenlerdenseniz;…

Türkiye’nin Gidilmesi Gereken En Büyük 8 Hayvanat Bahçesi

Türkiye’nin Gidilmesi Gereken En Büyük 8 Hayvanat Bahçesi

Hayvanlar herkes için özel varlıklar. Her gün her yerde birçok hayvan ile karşılaşıyoruz ancak bir de asla göremeyeceğimiz ve tanık olamayacağımız hayvanlar var. Mesela bir aslan ile gün içinde karşılaşma…

Türkiye’nin En İyi 8 Termal Kaplıca Bölgeleri ve Tesisleri

Türkiye’nin En İyi 8 Termal Kaplıca Bölgeleri ve Tesisleri

Türkiye; oldukça önemli bir konumda yer alıyor. Bulunduğu konum içerisinde jeotermal enerjiden faydalanma imkanı olan nadir ülkelerden birisi olduğumuzu söylemek mümkün. Avrupa’nın en iyi termal kaplıcaları ve buna ek olarak…

Türkiye’de Bulunan En Eğlenceli Lunapark Listesi

Türkiye’de Bulunan En Eğlenceli Lunapark Listesi

Lunapark; genel olarak çocuklar içinmiş gibi bir algı söz konusu ancak bu alan aslında genç, yetişkin, çocuk herkes için oluşturulmuş bir alan. İnsanların; adrenalin ve kafa boşaltacak yani rutinlerini bozacak…

Yaz Tatilinde Nereye Gitmeliyim? 5 İdeal Tatil Yeri

Yaz Tatilinde Nereye Gitmeliyim? 5 İdeal Tatil Yeri

Kış boyunca yoğun çalışma temposu insanlar için kolay ancak yaz ayları yaklaştığında vücudun inanılmaz bir şekilde tatil yapma arzusu ile karşımıza çıktığını görmezden gelmek imkansız. Yaz aylarında tatil yapmadan çalışmaya…

Türkiye’nin En Güzel Saklı Plajları Deniz Kum ve Güneşin Tadını Çıkarın

Türkiye’nin En Güzel Saklı Plajları Deniz Kum ve Güneşin Tadını Çıkarın

Yaz gelirken tatil beklentisi olanlar için denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilecekleri ve aynı zamanda farklı deneyimler sunan lokasyonları sizler için bulduk. Türkiye’nin en güzel saklı plajlarıile hazırladığımız ufak rehber…

Türkiye’de En Güzel Tekne Turları Nerede?

Türkiye’de En Güzel Tekne Turları Nerede?

Günümüzde tatil için gidilen şehirlerde en fazla tercih edilen aktivitelerden birisi; tekne turları. Tekne turlarının bu denli cazip ve tercih edilir olmasının nedeni; her bütçe için uygun bir fiyata sahip…